2010. január 1., péntek

BONBON VARIÁCIÓK

Ezeket a kis csokifalatokat ajándékba készítettük. S bár kicsit időigényes, mégis egyszerű és szórakoztató nem beszélve a lehetőségek végtelen tárházáról, melyben válogathatunk a nekünk tetsző ízesítő anyagok között.
Alap recept:
40 dkg étcsokoládé (mi Szerencsit használtunk)
3 dl tejszín
15 dkg porcukor

A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk, majd belekeverjük a cukrot. A masszát 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután töltsük a csokoládét egy habzsákba, majd sütőpapírra nyomjunk kis halmokat, vagy egyszerűbb módon hosszú csíkokat is formázhatunk, melyeket azután feldarabolhatunk kedvünk szerint. A formázott csokit még két órára hűtőbe tesszük. 

Ez alatt az idő alatt előkészíthetjük azokat az anyagokat, melyekbe beleforgatjuk majd a bonbonokat:
-holland kakaópor+ őrölt gyömbér
-pirított szezámmag+ matcha tea
-durvára tört jó minőségű kávébab+ barna cukor
-őrölt dió+ őrölt mandula, ehhez egy kis pohárba valamilyen finom szeszes ital, pl. Grand marnier vagy jó minőségű pálinka (ebbe mártva könnyebben feltapad a dió és a mandula)
-színes cukorgyöngyök (pl. Dr Oetker)

A bonbonokat beleforgatjuk a hozzávalókba, majd csomagoljuk. Mi egyszerűen kicsi, kivágott alufóliára helyeztük őket, ezt csavartuk a csokicsíkok köré. Kerülhetnek dobozba, vagy egy szép, kivágott kartonpapírra és fóliába, szalaggal átkötve.


Nincsenek megjegyzések: