2010. február 23., kedd

FENYŐMAG MAJONÉZ

A kesu majonézt alakítottam át. Tudom, hogy nagyon zsírosak ezek a magos öntetek, de azt gondolom, mindenben a mértékletességnek kell uralkodnia. Ezt a mai ebédemhez készítettem, melyet nyers zöldségek alkotnak (kaliforniai paprika, mungóbab csíra, paradicsom, petrezselyem, kelbimbó), és egy kevés főtt quinoa. Utóbbi remek kálcium, kálium, magnézium, foszfor és vas, valamint B-, C-, E-vitamin és karotin forrás. Magas a fehérje tartalma. Glutént nem tartalmaz, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.  




A majonéz összetevői:
1 csomag fenyőmag
1-2 evőkanál citromlé
kevés Himalája só
1 tk agave szirup (vagy más természetes édesítő)
1/2 mk kurkuma
1 tk útifű maghéjpor (sűrítéshez)

A hozzávalókat az útifű maghéjpor kivételével egy kevés víz hozzáadásával összeturmixoljuk. A sűrítő anyagot hozzáadjuk. Ez a természetes és kíváló rostforrás nagy mennyiségű folyadékot képes magába szívni. Azért adtam hozzá, hogy utána tovább higíthassam, ne legyen annyira zsíros.


A fenyőmag gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban, valamint E- vitaminban. Mindezeknek, valamint fitoszterol- és élelmirost tartalmának köszönhetően hozzájárul a szérum-koleszterinszint csökkentéséhez, és ezzel a szív- és érrendszeri megbetegedések mérsékléséhez. Magas kálium és magnézium tartalma. Segít a magas vérnyomás csökkentésében. 



1 megjegyzés:

Vera írta...

Szia!
Szeretnék neked e-mail-t küldeni, de nem találok címet. Kérlek, a vegavera(kukac)citromail.hu címre küldd el a címed! Köszönöm!
Vera