2010. február 28., vasárnap

MAZSOLÁS STANGLIK


Igaz, egyre "nyersebbek" a mindennapok, de elkövetek még ilyesmiket. Nem hiszem, hogy bármi baj lenne ezzel, és nem szeretem ráerőszakolni magamra a szabályokat. Inkább a lassabb utat választom, de nálam ez jobban működik. Ha kellően odafigyelek önmagamra. Márpedig erre törekszem.

Azt hiszem ez lett eddig a legfinomabb kenyérke!


Összetevők:
1/4 kg barna rizsliszt
1/4 kg t.k. tönköly búzaliszt
1/2 cs. sütőpor
1 tk szódabikarbóna
2 ek szójaszósz
1 db birsalma megpárolva és pépestítve (körtével és almával is helyettesíthető, szerintem nyersen legalább olyan jó, csak akkor a hozzáadott folyadékmennyiségre kell ügyelni: kevesebbre lesz szükség. Nekem ez maradék volt a mélyhűtőben, azért került bele)
1 marék mazsola (ezt áztassuk be 10-20 percre)
Indiai Madras fűszerkeverék
4 ek kendermag mozsárban összetörve
kevés oliva olaj
Himalája só

Az alapanyagokat összekeverjük, majd 200 °C-ra előmelegített sűtőben tetszőleges formára alakítva 20-25 perc alatt megsütjük. Nagyon kellemes, omlós állaga lett, míg kérge finom ropogós! A fűszerek és a mazsola nagyonjól kiegészítették egymást.

Nincsenek megjegyzések: