2010. február 13., szombat

KÓKUSZOS RUKKOLA LEVES

Eredetileg cukkíni levesnek indult, de a rukkola átvette az ízirányítást, én pedig átadtam magam akaratának...
Hozzávalók 2 adaghoz:
1 db kisebb cukkíni
1/2 doboz rukkola
1,5 dl kókusztej (én Aroy-D-t használok, ez az általam talált eddig legjobb minőségű, de szóljatok, ha tudtok jobbat!)
1/4 db fehér hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/4 citrom leve és húsa
Himalája só
Cayenne bors
Metélőhagyma (szigorúan az ablakból :))!)
Karalábé levél
Tisztított víz igény szerint

Levesbetét:

1/2 db kápia paprika
1/2 db paradicsom

A leves összetevőit turmix gépben dolgozzuk össze. Tálaláskor kockára vágott piros zöldségekkel vidítjuk fel. Ezeket akár marinálni, vagy aszalni, esetleg marinálva aszalni is lehet, ha előre tervezünk.
 
A kókusztej fantasztikusan bársonyossá tette a rukkola "nyers" kesernyésségét (azért arra vigyázzunk, hogyha túl keserű a rukkolánk, akkor már "öreg"! Én a jellegzetes ízére gondolok)! A levesbetét pedig frissített a "nehéz" leves textúrán.

Nincsenek megjegyzések: