2011. szeptember 19., hétfő

VASÁRNAPI EBÉD (nem éppen klasszikus)

Ági látogatott meg minket a hétvégén. Dolgozgattunk és emellett dőzsöltünk is egy kicsit.




A napot egy őszi tisztító turmix-szal kezdtük:

2 adaghoz

3 bögre szőlő (mi a saját saszlánkat használtuk)
1 bögre friss vgy aszalt füge (most volt isteni friss a piacon)
2/3 bögre víz
vanília
1 ek virágpor
fahéj

Mindent turmixolunk, a magok miatt jó alaposan.
Forrás:
Raw food real world c. könyv


Salik, krémek, kukorica kréker

 A káposzta salátához:
1/3 db Fejes saláta
Olíva olaj,
Citromlé
Himalaya só
fekete hagymamag
Aszalt dió
aszalt meggy
Köménymag
egy csipet fahéj

 A pari salátához:
Koktél paradicsom
uborka
hidegen sajtolt napraforgó olaj
Tamari szója szósz
Cayenne bors

Berta egy másodpercre sem hagyott minket békén. Mindig csak a játék... : )

 Paradicsom krém:

25 dkg koktél paradicsom
1 db datolya
Ezt csak össze kell turmixolni. Ehhez legfontosabb a friss, házi paradicsom :)

3 megjegyzés:

ezisén írta...

Nagyon írígylem Ágit ::))) Finom étel, szép hely, jó társaság. Ez már igazi feltöltődés. A paradicsom krémet kipróbálom datolyával. Hiába na az ördög a részletekben rejlik.

Rukola írta...

Tetszik, hogy feltüntetted a turmix forrását is! Sokszor van olyan érzésem, hogy különböző gasztroblogokon sok recept innen onnan koppintott a forrás megjelölése nélkül.

Lehet majd kipróbálom a turmixot! Köszi!

Norka írta...

Köszi SzEra!
Rukola! Tényleg érdemes megkóstolni, én holnap újra elkészítem. Olyan jól esik most a füge!
Szerintem is fontos a forrás, ha valami tényleg más ötletéből született. Persze nyilván -sokszor tudat alatt is- sok inspirációt kap az ember mások receptjeiből.