A leveket jó rostokkal együtt fogyasztani, mert úgy jelentenek teljes táplálékot. De néha, léböjt, vagy egyéb ok miatt mégis inkább csak a lére vágyunk. Ez a recept egy nagyon egyszerű megoldás a pép felhasználására, ízletes, fogyaszthatjuk mint rágcsálnivalót, levesekre szórva, vagy krémekbe mártogatva is és megfelelő tárolás mellett sokáig eltartható.
És ez csak egy a sok lehetőség közül. Készíthetünk a zöldség- gyümölcspépekből hajlítható lapokat -ezekből olykor-olykor a vacsoráinkon is kóstolhatsz-, szószokat sűríthetünk vele, vagy édességek krémjeibe is belekerülhet a megmaradt rost.
kb 1,5kg tökből 1 liter levet kapunk.
A pépet elkeverjük:
1 db almából készült pürével
1,5- 2 ek frissen őrölt koriandermaggal
pici sóval
1/2 bögre őrölt lenmaggal
A masszát vékonyan kiterítjük az aszaló tapadásmentes lapjaira (nekem 3 lapra volt elegendő), és egy éjszaka alatt ropogósra aszaljuk.
2 megjegyzés:
Nagyon szeretem a receptjeidet, úgy látom ez is kedvenc lesz, mert amiben koriander van az csak jó lehet. Pláne nálam van még egy kis zöld a cserépben hála ennek a furcsa télnek.
Köszönöm! Örülük, nagyon!
Bár ez most maggal készül. de a zölddel is el tudom képzelni :)
Megjegyzés küldése