2009. december 8., kedd

ZSÁLYÁS FOKHAGYMAKRÉMLEVES


Szezonális. Immunerősítő, antibakteriális, torok problémákra is kiváló.

Anyaghányadot viszont nem írtam:(

Ahogy jön.

Egy kis olajon lepirítjuk a pucolt, feldarabolt fokhagymagerezdeket a zsályával. Himalája sót adunk hozzá, felöntjük vízzel. Misopasztát keverünk bele. (Ezért a só elhagyható, ha valaki sok misot szeretne beletenni. De a Himalája só is nagyon jó, mely 84 ásványi és nyomelemet tartalmaz).
Kb. 20 percig főzzük a levest közepes lángon. Ezután botmixerrel pépesítjük.
Habarást készítünk szójajogurtból, vagy növényi tejszínből (vagy tejfölből), és teljes kiőrlésű tönkölylisztből.Eezzel sűrítjük a levest.
Tálaláskor megszórhatjuk csíkokra vágott Nori algával, pirított szezámmaggal és friss petrezselyemzölddel.
Testet-lelket melengető ebben a szomorkás, hűvös időben.

Nincsenek megjegyzések: