Egy Hokkaido tököcske volt utolsó bevásárló túránk utolsó tétele. Kétféle étel készült belőle.
Egy nyers, fűszeres saláta őrségi, (tényleg) hidegen sajtolt tökmagolajjal, kimchi paprikával (ezt más szárított csilivel is helyettesíthetjük), himalaya sóval és fekete szezámmaggal.
Egy másik alkalommal főtt étel készült belőle. Valahogy úgy vágytam egy afféle japán, szerzetesi fogásra, így főztem egy kis sushi rizst, aminek a vizébe kevés alma ecetet raktam, főztem egy kis adzuki babot, a kockára vágott tököt pedig forráztam, majd wokban átforgattam egy kis kókuszolajon, szójaszószon. Friss korianderrel és egy kis hidegen sajtolt szezámolajjal meglocsolva tálaltam. Isteni volt, de azt be kell vallanom, hogy végül is nekem a nyers változat jobban esett.
2 megjegyzés:
Szombaton én is kimegyek, mert mostanában a Férjem szokott bevásárolni ((:: Tökből még nem készítettem semmit, pedig régen szinte naponta főztem vele, bár a hokkaido tököt nem sikerült megkedvelnem. Lehet nyersen finomabb.
Kedves Norka!!
Köszönöm a kedves soraidat ::))
Igen jól látod, a két véglet megy jól, a középen levés az megy nehezen, de azért bízom magamban.
Most csak 1 hetes böjt lesz, ez már biztos ::))
Megjegyzés küldése