2012. július 3., kedd

ZÖLDFŰSZERES CUKKÍNILEVES - FORRÓ NAPOKRA



Rengeteg a cukkíni a kertben, igyekszem különféle módokon felhasználni. A többi termés is szépen fejlődik, bár a paradicsomra, paprikára, uborkára nálunk még várni kell. A málnabokor ontja a gyümölcsöket, ezen a szép mintázatú poloskákkal kell osztoznom, egyeztetnem, melyik szem kinek jut.

Az idei évre is tervezek cukkíni virágos ételt (eddig egy turbolyás rizskrémmel töltött változaton vagyok túl), a tavalyi nagyon finom volt.

Ez a leves nagyon egyszerű.
Cukkínit összeturmixolunk kevés citromlével, miso-val, 1 db paradicsommal, 1-2 gerezd fokhagymával, majd vagy belekeverjük a késsel aprított zöldfűszereket (kapor, bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem) vagy a turmixgépbe dobjuk bele ezeket, és nem turmixoljuk simára, csak annyira, hogy darabosak maradjanak.
Jól lehűtjük és kész :)




2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A cukkínilevest ma kipróbáltam, valóban üdítő és finom. - Más: Évek óta, kora tavasszal koktélparadicsom palántát védett helyre kiültetek.Felkötözöm és "kacsozom", hogy csak a fő szár nőhessen. Így,mi már május utolsó hetén és azóta is szüretelünk. Érdemes kipróbálni... Egy hűséges olvasó

Norka írta...

Köszönöm a tanácsot! Nálunk Egerben picit óvatosak vagyunk még kora tavasszal, mert előfordulnak talajmenti fagyok.
De próbálkozunk.