2009. november 25., szerda

HAJDINASZELET DIÓVAL

Hozzávalók (egy kis tepsihez, 4 főre):

25 dkg hajdina
2 db lila hagyma (1 karikázva, 1 aprítva)
1 db citrom reszelt héja, 1/2 citrom leve
Himalája só
kakukkfű
1 dl szójatej
3 dl tisztított víz
extra szűz olíva olaj
8-10 dkg kölesliszt
2 marék dió
4 gerezd fokhagyma
nori alga

A hajdinát megfőzzük.
Elkészítjük a mártást: felhevített olajban hagymát pirítunk, beledobjuk a fokhagymát, citromhéjat, citromlevet. Elkeverünk benne 2 ek. lisztet, rövid pirítás után felöntjük a szójatejjel és a vízzel.Sózzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, kiforraljuk.
A hajdinához keverjük a maradék lisztet és egy kicsit a szószból. Belekeverjük a diót is. Kiolajozott tepsibe tesszük a masszát,rá egy kicsit a mártásból, befedjük  (3lap) norival, erre kerülnek a hagymakarikák, végül a mártás.
200 °C-on sütjük kb. 1/2 órát. Salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: