Tésztához: ezt a receptet a Napfényes receptek című könyvből kölcsönöztem
Töltelék:
1/4 lila káposzta
1/4 zellergumó
1 db lilahagyma
1 db. sárgarépa
Őrölt gyömbér
oregánó,
kaukkfű
himalája só
extra szűz oliva olaj
kevés babkrém (ld. kencék között), vagy más hasonló, pl. ajvár
1 db mozzarella (vegán is lehet)
szójatej
szezámmag
A hagymát felaprítjuk, majd lepirítjuk. Rászórjuk az ewazwlt zöldségeket. Rövid párolás után hozzáadjuk a fűszereket, zellerzöldet.
A tésztát kinyújtjuk, téglalap alakú darabokat vágunk belőle. Mindegyiket megkenjük a babkrémmel. Vigyázzunk, hogy a lapok széleire ne kerüljön krém. Erre halmozzuk a zöldségeket, sajt darabokat. A lapok széleit összezátjuk . A batyuk tetejét lekenjük szójatejjel, és megszórjuk szezámmaggal.
200 °C-ra melegített sütőben kb 30 percig sütjük.
Salátával, vagy önmagában kirándulásra, útközben is fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése