Ez talán könnyebben "emészthető" étel lesz, bár a színek nem változtak.
5-6 db uborka (kovászolni való)
1/2 cukkíni
1 ek barna tahini
2 ek hántolatlan szezámmag (csíra, ha lehet)
Himalaya só
1/4 citrom
1-2 gerezd fokhagyma ( az élő ételek fogyasztása mellett a fokhagyma elveszti jelentőségét, sőt, bizonyos értelemben irritáló lehet a gyomor számára, ezért érdemes vigyázni vele)
2 ek nemes élesztő vagy sörélesztő pehely
kapor ízlés szerint
1 közepes fej zsenge cékla
A kapor és a cékla kivételével mindent krémesre turmixolunk. Ehhez keverjük az aprított kaprot.
A céklát metéltre vágjuk vagy gyaluljuk, majd a levesbe szórjuk. Érdemes a céklát csak tálalás előtt a levesbe szórni, mert idővel kioldódik a színe, ami nem baj, de hagyjuk meg ennek a változásnak az élvezetét a fogyasztó számára.
3 megjegyzés:
Hm... Biztos nagyon finom, én is rendszeresen készítek nyers tökfőzeléket, levest, és ami a legkedvesebb az egészben, hogy az Anyósom készített nekem először ilyet :-)
Nem pont így de nálam is készült hasonló és nagyon finom volt!!! A fagyis-bejegyzést csak most sikerült elolvasni, pedig már sokszor próbáltam, nem tudom miért ? Szerintem ha van frissen azonnal szedett házi zöldborsó (gondolom volt) akkor ez nagyon finom lehetett. Tegnap eljutottam a Bio ABC be kerestem a "sületlenségeket" mert gyanús volt hogy amit árulnak az nem az. Megérdemeltem volna egy islert, de nem volt ((:::
Szilvi, jók az ilyen anyósok. Az én párom édesanyja nagy meglepetésemre karácsonykor készített nekem zöld levest, és most már sokkal jobban megérti, mit is csinálok én tulajdonképpen
SzEra, igen a a borsó saját volt és nagyon finom, édes. A Sületlenségek most egy kicsit szünetel a nyáron, mert egyedül nehezen győzőm a kert és a többi dolog mellett. De ha lesz fejlemény, jelzem. Ha valamire szükséged van, és Pesten jársz, meg tudjuk beszélni, hogy vigyek valamit. Illetve ha Egerben jársz, akkor pedig még egyszerűbb:) Írj emailt, ha kellene valami.
Megjegyzés küldése