2011. június 1., szerda

PAPRIKAKRÉM ZSÁZSÁVAL

Ez egy nagyon egyszerű kis krém napkekszre kenhető vagy zöldségekkel is fogyasztható, de  szerintem kenyéren is megállja a helyét.


20 dkg hántolt napraforgómag
1 db nagyobb, piros színű kaliforniai paprika
1 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 ek citromlé
Himalaya só
petrezselyemzöld
zsázsa csíra

A magokat érdemes beáztatni (bár én ezt most kihagytam).
A paprikát összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi összetevőt a zöldeket kivéve, és mindent összeturmixolunk. Gondolom aprító gépben egyszerűbb, de nekem ilyenem nincs. Az aprított petrezselymet és a csírát ezután keverjük a krémbe.
Legjobb, ha frissen készítjük, 1-2 napig hűtőben tárolhatjuk.

1 megjegyzés:

Gitta írta...

Ezt kóstoltam és nagyon finom volt!