Ez egy nagyon egyszerű kis krém napkekszre kenhető vagy zöldségekkel is fogyasztható, de szerintem kenyéren is megállja a helyét.
20 dkg hántolt napraforgómag
1 db nagyobb, piros színű kaliforniai paprika
1 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 ek citromlé
Himalaya só
petrezselyemzöld
zsázsa csíra
A magokat érdemes beáztatni (bár én ezt most kihagytam).
A paprikát összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi összetevőt a zöldeket kivéve, és mindent összeturmixolunk. Gondolom aprító gépben egyszerűbb, de nekem ilyenem nincs. Az aprított petrezselymet és a csírát ezután keverjük a krémbe.
Legjobb, ha frissen készítjük, 1-2 napig hűtőben tárolhatjuk.
1 megjegyzés:
Ezt kóstoltam és nagyon finom volt!
Megjegyzés küldése