Ki gondolta volna, hogy pitát készíteni ilyen egyszerű! Na jó, ezek csak olyan hozzávetőleges piták, amelyek egyébként tortillának indultak. De végül nagyon finom lepények lettek.
Hozzávalók kb 12 db-hoz:
30 dkg amarant liszt
30 dkg tk. tönkölybúzaliszt
1/2-1 dl olíva olaj
Himalája só
Fekete szezámmag
2 tk sütőpor
víz
Miután a száraz összetevőket elkevertük, hozzáadjuk a többi alapanyagot. Viszonylag kemény, de azért gyúrható tésztát kell kapnunk- Kicsit pihentetjük, majd gombócokat formálunk. Újabb kb15-20 perc pihenő után kinyújtjuk a gombócokat lepényekké. Én ezt kézzel csináltam, mert nincs sodrófám, de ha valakinek van otthon, akkor használja bátran! lehetőleg minél vékonyabbra nyújtsuk a lepényeket, kb 1/2-1cm vastagságúra, lisztezett deszkán.
Ezután felforrósított serpenyőben megsütjük mindkét oldalát. Nem kell olaj a sütéshez. Hamar elkészülnek, vigyázzunk, nehogy oda égjen!
A saláta hozzávalói (ez inkább 4 főre, ez volt a másnapi ebéd is):
1 db zeller
1 db cékla
1 db édeskömény
1 db sárgarépa
zellerzöld
citrom
olíva olaj
Citromfű ízesítésű vegán majonéz (már régen szemezgettem ezekkel, csak mint alternatíva végszükség esetére, és most, hogy megláttam a Múzeum krt-i Bio ABC-ben ezt a terméket, meghoztam a döntést). Ez a termék ázsiai citromfűvel van ízesítve, aki szereti, annak érdemes kipróbálnia!
A céklát nagylyukú reszelőn lereszeltem, és kinyomtam a levét. Ezt össze kevertem a majonézzel, citromlével és egy nagyon kevés olíva olajjal.
(kicsit bizarr!)
A többi zöldséget csíkokra vágtam, és összekevertem az aprított zellerzölddel és az öntettel. Bele töltöttem a pitába, és kész.
Talán lehet még hozzá készíteni valami kis öntetet, ha szaftosabban szeretjük.
Mivel a saláta édeskés, jól kiegészíti a rusztikus ízű lepényke.
Mivel a saláta édeskés, jól kiegészíti a rusztikus ízű lepényke.
1 megjegyzés:
Jéé, nálam is a lepénykék a favoritok mostanában! :) Amaránttal is kifogom próbálni! Köszi az ötletet :)
Megjegyzés küldése