2010. április 20., kedd

TÖKÖS MÁKOS RÉTES

Ezt már ki kellett próbálnom. Azért bele csempésztem egy kis Japánt, a hagyományos recepttől eltérően ugyanis Hokkaido tököt használtam. Ez kevésbé édes, mint a sütőtök, bár kicsit meginogtam, mert egy ismerősöm azt mesélte, a nagymamája spárgatökkel készítette. Legközelebb...


A rétestésztát is megpróbálom házilag készíteni legközelebb (bár az nem most lesz, egyre inkább beszippantanak az élő nyers ételek).
1 csomag bio réteslap
1 db Hokkaido tök
15 dkg darált mák
2 dl rizses szójatej (Spar)
csipet őrölt gyömbér
csipet fahéj
méz ízlés szerint. 
Bio margarin

A tököt legyalultam, és a többi hozzávalóval átforgattam a margarinon egy serpenyőben,  kissé felfőztem a szójatejjel. Ezután betöltöttem az előzőleg darált dióval megszórt réteslapokat, és feltekertem. Megkentem olvasztott margarinnal a tetejét és 180 °C-on pirosra sütöttem. Finom lett! Bevallom, kicsit féltem tőle, de nagyon gyorsan elfogyott az első rúd:)

Elnézést a képek minőségéért, de ezt bent csináltam a konyhán péntek este, siettem,hogy ne maradjak le egy kis szűk baráti összejövetelről, aztán az összejövetel végül is bent rekedt a konyhán. Így került sor a rétes gyorstesztjére is, amin még a "reformostól" tartózkodóknál is ötöst kapott:)


4 megjegyzés:

Szamóca írta...

Nagyon jól néz ki szerintem!

Hol veszel egyébként ilyen tököt? Én még sosem láttam sem piacon, sem nagyobb áruházakban.

Norka írta...

Örülök, hogy tetszik! Tényleg finom volt. Találtam a budai bio piacon (tudod, ami most a Kongresszusi kp. parkolójában van), és itt Egerben a piacon is. De megpróbálunk ültetni a magjából, és ha minden jól megy majd, akkor gondolok rád a szüretkor :)

Szamóca írta...

Van egy olyan érzésem, hogy akkor még egy jó darabig nem fogok csuklani. :-)

Norka írta...

Valóban várnod kell még egy darabig. Főleg, hogy nem is találom a magokat:( Nem baj, lesz más (remélem)