Őrület, micsoda sikersztorit tudhat magáénak ez az erdők rejtekén lelt zöld csodalevél!
Már kezdtem aggódni, hogy itt nem lesz! Kerestük már néhány helyen, de erre felé alig ismerik. Aztán az egyik nagyon kedves vendégünk emlékezett egy régi lelőhelyre, hát... attól tartok mára teljesen szemét borítja az egykori tisztást, ahol ő valaha medvehagymára lelt. Borzalmas szégyen ez az emberre nézve.
Végül is maradt a zöldséges :(
Medvehagyma olíva olajban
Medvehagymát felaprítottam és extraszűz olíva olajat öntöttem rá.
Medvehagyma pesto
Medvehagyma
Áztatott dió
Kevés Himalája só
Extraszűz olíva olaj
Az előző évekkel ellentétben most nem turmixoltam össze a hagymát, hanem felaprított, hogy ne legyen olyan pépes. A diót összeturmixoltam az olajja, és ezt kevertem össze a zöld levelekkel.
Sokat megettünk csakúgy étel kísérőjeként is, de van még néhány ötletem, azok is hamarosan felkerülnek.
3 megjegyzés:
Hűűűűűű, de jóóóóóóó ez!!
Meddig lehet így tárolni ezt a pestot?
Én nem tartósítottam az olajon kívül semmivel, így 1-3 hónapig eláll, felbontás után 1-2 hétig. Mindenképpen hűtőben tartom, biztos ami biztos. De szerintem egy száraz dunszttal lehetne tartósítani, és nem is vesztene sokat a tápanyagtartalmából.
Megjegyzés küldése