Az elmúlt héten elkészült ételeket most sikerül csak lejegyeznem. Ez a csütörtöki vacsora volt. Amelett, hogy a csicsóka -többek között- inulin tartalma miatt nagyon egészséges, ez egy nagyon egyszerű és laktató étel.
Hozzávalók:
1/2 kg csicsóka
őrölt gyömbér
őrölt szerecsendió
1/2 citrom leve és húsa
1 1/2-2 dl kókusztej
kevés Himalája só
petrezselyem a díszítéshez
Én egy már előzöleg házilag készített zsályás sütőtökcsipszet is használtam tálaláshoz, ami igazából egy nem jól sikerült krékernek indult, de így is nagyon finom)
A csicsókát, ha szép, mosás után nem kell megpucolni, elég lekefélni a felületét. Összedaraboljuk, majd a többi alapanyaggal összeturmixoljuk. A kókuszetejjel vagy egy kis vízzel beállíthatjuk a kívánt sűrűséget. Én a vizet választottam, hogy ne legyen annyira zsíros. Tálaljuk, és díszítjük. A fűszerekből nem kell sokat használni, hagyjuk, hogy érvényesülhessen a csicsóka finom, édes íze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése