2010. március 3., szerda

AVERIE FÉLE CSOKI MOUSSE



Ezt meg kell osztanom veletek, mert fenomenális! Láttam, Annipanni is csoki kalandtúrán, de én nem vagyok egy nagy banánevő. Kérlek, ezt is próbáld ki, bár zsírosabb, de egyszer-egyszer bele kell hogy férjen.
Averie egy tündéri blogger Phoenix-ből, aki nem utolsó sorban jóga oktató is. Ez ragadott meg igazán ebben a blog írásban (és ezért szeretem az internetet is), hogy a világ bármely részével kapcsolatba kerülhet az ember. 100 év alatt micsoda távolságot tettünk meg minden dimenziót figyelembe véve! (persze ennek rengeteg hátulütője is van, de negatív gondolatokkal ezen az oldalon nem foglalkozunk, jobb amúgy sem) Tehát néhány kattintás, és ismeretlen ismerősökre bukkanhatunk. Tágul a tér és az idő, a képzelet, látókör.
Na jó! Nem szeretnék senkit még nagyobb izgalomba hozni!
Íme a recept:

2 db avokádó
1/4 kakaópor (nyers avagy a megszokott)
Agave szirup (vagy más édesítő) -az eredeti recept 1/2 bögrét ír, de az itthon kapható avokádó méretek nem indokolnak ennyi szirupot.
Az őrület fokozható reszelt narancs héjjal vagy annak olajával, vaníliával, esetleg chilivel, de levendulával is el tudom képzelnu. A lényeg, hogy ez egy alap recept. A többi a fantáziátokon múlik. (Én  már Vera tejszínhabját is hozzá képzeltem ..., majd talán legközelebb)
Mindent össze turmixolunk, és kész. Érdemes jól lehűteni, akár mélyhűtőben. Garantált a siker. Az avokádó ízét egyáltalán nem lehet érezni, az állaga is tökéletes.
Csoki imádóknak a kötelező kipróbálni valók közé tartozik!

4 megjegyzés:

Szamóca írta...

Norka, ez veszélyesen jól néz ki!
Van esetleg vmi tipped avokádó vásárláshoz? Ugyanis eddig ötször merészkedtem életemben avokádót venni, abból egyszer kemény, éretlen, ízetlen vacak volt. Három pedig pöttyös húsú, ami kóstolás után kiderült, hogy már rohadt és "fás" vagy milyen és egyetlen egyszer sikerült jó vásárt csinálnom, de ilyen arányok mellett már nem merek avokádót venni.
Ja, és kérlek nézz be hozzám, hoztam neked valamit!

Norka írta...

Az a kemény lett volna az igazi!Inkább éretlent érdemes választani, ami otthon, szobahőmérsékleten néhány nap alatt beérik. Akkor jó, ha enyhe nyomásnak enged a héja. Innentől csodálatos dolgokat lehet belőle csinálni. Persze módjával, mert igen magas a zsírtartalma. A hajadnak is jót tesz az E vitamin tartalma :)
Vásárláskor azt is nézd meg, hogy a csúcsosabb vége ép legyen!
Jó vásárlást!

Annipanni írta...

Norka, ez nagyon jóóól hangzik!!! Tuti kipróbálom :D
Ja igen, és nagyon tetszik a blogod, meg a gondolataid is!

Norka írta...

Köszönöm drága Annipanni!
Nem fogsz csalódni a csokimousse-ban. Nemrég csináltam egy kókuszolajos nyerscsokit is, majd megírom neked hogyan is készül. Ide még nem kerül fel, mert kísérletezési stádiumban van. De majd meglátom.
Szép napot!