2010. április 8., csütörtök

KÓKUSZOS MANDARINOS ASZALT KEKSZ



Az előző bejegyzésemből kimaradt, hogy a leegyszerűsödött étrenden kívül más oka is volt az elmaradozásnak. Ez a csodaszép bio hokkaido tökről jutott eszembe (jó, hogy rájöttem, itt is van egy félig bio stand a piacon-bár eddig is ott vásároltam, ha éppen nem őstermelőknél), ami mostanra majdnem rám rohadt.

Annyi tervem volt vele, csakhát a nagy kutyasétáltatásnak kedden az lett a vége, hogy a három vizsla (mert hogy többed magunkkal vágtunk neki a szőlőknek) bolhás lett.


Őrület! Egy bozótoktól takart kereszthez másztunk fel, ahonnan mesés kilátás nyílt Eger völgyére, csakhát a róka is épp ezt a helyet szemelte ki relytekéül. Bolhát még nem láttam -városi gyerek lévén-, de egyből tudtam, hogy a bogár tömeg, ami a nadrágomon szaladgál, az bizony csak bolha lehet. Nem vagyok finnyás, de az élősködő rovarokat egyszerűen nem bírom. Hiába, vannak rossz emlékeim. Igyekeztem higgadt maradni, dehát bolhás kutyám még nem volt. És valahogy az ápolatlanságra asszociálok az ilyen problémák kapcsán. Na mindegy, végül is gyorsan megoldottuk a problémát, a kullancs kioperálás viszont, mert persze az is volt, bár ez szerintem hétvégi termés lehetett a mérete alapján már belekerült vagy másfél órába. Szóval mindig jöhetnek váratlan események, ilyen az élet. C'est la vie!

Vizslák...

Tehát a keksz! A recept forrása egy olasz oldal. Érdekes ez a gyűjtő oldal, nekem ennek a hölgynek tetzsenek leginkább a receptjei. Most nem változtattam sokat a recepten, de vannak vele terveim. Istenien illatos és zamatos mandarinokat kaptam hozzá.  

1bögre áztatott kesudió
1 mandarin leve és reszelt héja
3 ek kókuszliszt (én kókuszcsipszet raktam bele)

Mindezt összeturmixoljuk, aszaló műanyag lapjára kis kekszeket halmozunk, majd kb 10 óra alatt kiszárítjuk.
Nagyon izgalmas ízek!

1 megjegyzés:

Annipanni írta...

Hmmm.... nagyon jól hangzik és milyen egyszerű!
Gyönyörűek a vizsik!!! A bolhák nem annyira, bár ők nem látszanak a képen :D