2010. április 2., péntek

LÉBÖJT 7. NAP

Elérkezett az utolsó nap!
Már említettem, hogy ezt a napot én már nagyon ráadásnak éreztem, készen álltam visszatérni a Föld nevű bolygóra. Kicsit kezdtem is nyűgös lenni délután, mert tulajdonképpen már reggeltől korgott a gyomrom, és ha jól tudom, ez jelzi azt, hogy a szervezet túl van a tisztításon. Lehetne ezen vitatkozni, mert nyilván folytathatnám még sokáig, de nem is voltak erős tisztulási tüneteim. Az első napi fejfájásom (ami tulajdonképpen az azt megelőző két nap folytatása volt), kisebb gyengeség (ez szerintem normális az átállásnál), minimális lepedék a nyelven... Tehát azt gondolom, hogy a szerveim remekül elvégezték a dolgukat, és talán nem mérgeztem magam olyan mértékben, hogy megterheljem a szervezetemet. 

Reggel nem kívántam egyik szokásos szertartásomat sem, így egy vesetea után olvasgattam, és töltekeztem az ablakon beáradó napfényből. Megittam egy grépfrút higított levét, mézet már egyáltalán nem ettem ma. Munka után a szokásos séta Bertával, de most nehezen bírtam vele -egyébként rendkívül szófogadó, és alázatos kutya-, mert szerintem érezte a hangom gyengeségét, amit az elmúlt napokban vettem észre magamon. A fütyülés is halványan ment csak, úgyhogy kissé zabolátlan volt a drága.
A szokásos 3 liter vizet és egy kamilla teát is elfogyasztottam. És jött a nap méltó befejezése: egy jóga óra! Bár annyi erőm nem volt, mint szokott, de elég jól bírtam, és rendkívül jól esett. Mivel most minden test- és egyéb érzet felerősödött, sokkal intenzívebben tapasztalhattam a hatásokat is.

Remélem nem bontránkozik meg senki, de ezután én tényleg úgy éreztem, hogy egy igazi zöld turmix jól esne már. A szinte vákumban lévő gyomrom már vágyott rá. Így, most rostjaival együtt egy 1/2 almából és néhány spenótlevélből híg turmixot készítettem, és nagyon tudatosan, minden kortyot ízlelve és a gyomromig követve fogyasztottam el. Úgy éreztem, visszatértem! Hatalmas örömérzet ötltött el! Mintha egy hosszú út után érnék haza.

Ezután átgondoltam és megterveztem a felépítő napok rendjét. Ilyenkor kell igazán észnél lenni! Ezeknek a napoknak döntő szerepe van a böjt eredményét illetően. Az egyik legfontosabb a só kerülése! Ezen kívül természetesen a fokozatosság, lehetőleg nyers koszt, akinek ez problémát okoz, só nélküli könnyű zöldség leves. Természetesen ilyenkor lehetőség nyílik egy új életmód kialakítására, amire én tulajdonképpen nem törekszem, esetemben inkább ez a böjt hozzásegít az elkezdett úton való gyorsabb előrehaladáshoz. Nevezetesen a nyersétkezéshez. A vissza állás kb 3 napot fog igénybe venni.

Milyen változások történtek velem az egy hét alatt? Fizikailag: elsődlegesen szembe tűnő a testsúly csökkenés. Mérlegem nincs, de kb 4-5 kg lehet. Ennek gondolom jó része víz. Hihetetlen, mennyi vizet megköt a test! Ennek én nagyon örülök, mert azt hiszem, ez az ideális súlyom. Persze azért, hogy ha nem is teljesen, de nagy részben így maradjak, sokat kell majd dolgozni. Kitisztult a szemem, a légzésem, puhább lett a bőröm, energikus vagyok (mondjuk ez sem volt nagy probléma), és most már teljes meggyőződéssel állíthatom, eltűnt a fogkövem. Még néhány ezer forintot is megspóroltam, amibe ennek kezelése került volna. A z egyéb egészségügyi költségekről nem is beszélve, amit abban az esetben kellene kiadnom, ha nem az egészség  tudatos megőrzésének híve lennék . Hirtelen nem is jut más az eszembe, de száz szónak is egy a vége, nagyon jól érzem magam.
Lelki, szellemi síkon is sok mindent elengedtem, átéltem. A tegnapi napom kissé drámai volt ilyen szempontból egy ismerősünk története kapcsán, de a részletek nem idevalók. A mostani állapotomat ma nem hazai szező írásával festem le, Paulo Coelho-tól idézek:
(Előljáróban még annyit, hogy ezen sorok mondanivalója eddig is meghatározták az utamat, de most újabb megerősítést kaptam)

A fény harcosának nincsenek úgynevezett "elvei".
Van viszont egy útja, amin végig akar menni,
és amihez mindig megpróbál alkalmazkodni.

Ehhez az alkalmazkodáshoz kaptam most újra erőt. Mert vannak időszakok, amikor annyi dolog történik az emberrel, hogy nehéz mindent idejében feldolgozni. Ezek felgyülemlenek, és blokkokat képezve gátolják a simulékony tovább áramlást. Most kimostam ezeket a gátakat. Tovább zuboghatok, mint a patak, s egyszer talán  ismét folyóvá erősödöm új medremben.

Most a környezetemre is több energiám lesz, többet foglalkozhatok másokkal is. Amit egyébként nagyon szeretek csinálni.

Köszönöm, hogy velem voltatok, hogy követtétek az eseményeket, és türelmesen vártatok a hamarosan folytatódó ételkészítési próbálkozásaimra illetve a japán sorozatra. Hamarosan visszatérek negatívból pozitívba, és jelentkezem a receptekkel!
Mindenkinek áldott, szép Húsvétot kívánok!



3 megjegyzés:

Szamóca írta...

Norka, gratulálok! Nagyon ügyesen végigcsináltad!
Egyébként én is a zöldturmixot kívánom nagyon. Tegnap este már nekem is kiabált a gyomrom érte, de még adtam a testemnek egy méregtelenítő éjszakát. Viszont te lelkileg is hamarabb végeztél, úgyhogy nem botránkoztam meg az esti zöldturmixodon. :-) Sőt, egészsédedre!
Egyébként nekem is ez vár mára: alma, spenót.
Köszönöm a közös böjtöt is, jó volt veled! :-) És sok sikert az utadon!
Tervezel egyébként a felépítő napokról is néhány bejegyzést?

Annipanni írta...

Norka, gratulálok!!! Igazán szép bejegyzés! Öröm volt olvasni :)

Norka írta...

Szamóca, köszi mindent! Nagyon éveztem! A felépítésről nem nagyon tervezek bejegyzést, nagyjából ennyi, amit leírtam. Nekem is már a recepteken jár az eszem:)

Köszönöm Annipanni :)