A szokásos alapreceptemet szeretm mindig új alapanyagokkal kipróbálni.
Ehez most
25 dkg hajdina és
25 dkg barnarizs lisztet használtam.
Ezen kívül:
1 tk sütőpor (foszfátmentes)
1 tk szódabikarbóna
1 ek köménymag olajon kipattogtatva (legközelebb többet használok)
4 gerezd fokhagyma olajon megpirítva (ebből is rakhattam volna többet)
kevés olaj
Víz
Himalája só
1 ek szójaszósz
Mindezt csak össze kell keverni, majd kis zsömlécskéket formálhatunk belőlük, vagy akár muffin sütőben is megsüthetőek kb 15-20 perc alatt.
3 megjegyzés:
Ez nagyon jól hangzik.
Nagyon szeretem a fokhagymát és a köményt is.
És milyen lesz megsütve az állaga? Nem lesz kőkemény?
Ellenkezőleg! Inkább arra kell vigyázni, hogy összeálljon a tészta, mert a barnarizs liszt omlósabb a megszokottnál. Hajdina lisztet most használtam először, de bevált. A sütőpor és a szódabikarbóna teljesen megfelel a tészta lazítására, csak nem szabad túl sokat használni belőlük. Ma is készült valami, hamarosan felkerül ide!
A hajdinalisztet én is régóta használom kenyérsütéshez. Nekem is bevált, nagyon finom lesz tőle a kenyér csak én tönkölyliszttel szoktam keverni, de ki fogom próbálni ezt a gluténmentes változatot is.
Megjegyzés küldése