2010. január 1., péntek

BABLEVES BIRSALMÁVAL

Ezt a párosítást egy kedves ismerősömtől hallottam azzal a különbséggel, hogy ők a hagyományos hússal készülő bablevesbe főznek birsalmát. Ezt mellőzve egy nagyon kellemes, fanyar étel sikeredett az alapötletből.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg vörös bab, előzőleg beáztatva
2 db birsalma
1 db vöröshagyma
Oliva olaj,
Zsálya, rozmaring
Kevés kurkuma
Mild madras indiai fűszerkeverék

Elkészítés:
Az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a zöld fűszereket, majd néhány átforgatás után a birsalmát is. Hozzáadjuk a babot és felöntjük annyi tisztított vízzel, hogy bőven ellepje a babot. Addig főzzük lassú tűzön a levest, míg a bab meg nem puhul.

Nincsenek megjegyzések: