2010. január 1., péntek

GESZTENYEKRÉMLEVES

Már régóta izgatta a fantáziámat, hogyan is lehetne megoldani inkább sós jelleggel ezt az ételt. Így sikerült:

Hozzávalók 2 főre:
200 g főtt, gesztenye
Kis stevia vagy Muscovado cukor
1 db vanília rúd
4 dl tisztított víz
2 dl növényi tejszín
Himalája só
Cayenne bors
Sáfrány vagy sáfrányos szeklice
4 cl Calvados

Elkészítés:
A gesztenyét karamelizáljuk a stevián illetve cukron. Adjuk hozzá a vanília kikapart belsejét, öntsük hozzá a Calvadost, forgassuk át az egészet. Öntsük fel a vízzel. Fűszerezzük a cayenne borssal, sáfrányos szeklicével, sózzuk ízlés szerint.
Botmixerrel pürésítsük, majd keverjük hozzá a növényi tejszínt és forraljuk készre a levest. A kibelezett vaníliarúddal és sáfrányos szeklicével díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: