2010. január 2., szombat

CÉKLAFŐZELÉK

Miért is ne?

Hozzávalók 4 főre:
1 kg cékla
8-10 szem koriander mag
Friss gyömbér
1 db vöröshagyma
Zellerzöld
Himalája só
1/2 mk Szerecsendió
1,5 dl növényi tejszín
Tisztított víz
Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt vagy kukoricakeményítő
Pattogatott quinoa a díszítéshez

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a pucolt, kockákra vágott friss céklát. Gyorsan átforgatjuk, hozzáadjuk a fűszereket: az apróra vágott vagy reszelt gyömbért (én apróra vágva jobban szeretem, mert szeretek ráharapni a kis darabokra a kész ételben), a mozsárban összezúzott koriandert, az őrölt szerecsendiót. Sózzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Mikor félig puhára főtt a cékla behabarjuk a növényi tejszínnel és a liszttel, vagy kukoricakeményítővel is sűríthetjük. Bele dodjuk a feldarabolt zellerzöld szárát. Jól kiforraljuk, ezalatt átfő a cékla. Én nem szeretem teljesen szétfőzni, jobb, ha még van mit rágni rajta.
Zellerzölddel és pattogatott quinoával díszítjük. 


Nincsenek megjegyzések: